lördag 3 maj 2014

Jobb i trädgårdslandet

Nu i kväll fick vi ett ryck och drog igång lite fix i trädgårdslandet. Vi har ett större trädgårdsland än vi vet vad vi ska göra med så det är bra att grannarna använder en del av det för att odla potatis och squash. Vi har sedan innan svarta och röda vinbär och rabarber i landet. Vi fick fyra björnbärsbuskar i födelsedagspresent så de började vi med att plantera. Sen bestämde vi att vi skulle köpa fler bärbuskar och planerade var de ska stå. Sen la vi ut lite plattor för att slippa gå i jorden. Efter det kom vi på att vi köpt sättlök och satte ner den i jorden. Imorgon ska vi köpa lite grejer för att kunna erbjuda sockerärtorna något att klättra på så då kommer de till slut ner i jorden de också. Det är riktiga favoriter de där ärtorna!

Imorgon blir det alltså inköp av lite annat till landet, och sen ska det ner i jorden. Så skoj när man börjar pyssla med det, men vilken tid det tar att planera hur man ska ha det! Plantering av jordgubbsplantor får nog vänta til nästa år för jag har inte sett fina jordgubbsplantor någonstans, tipsa gärna för det vore ju toppen om man kunde få det gjort redan i år så att man kan få en fin skörd redan nästa år. Jag är lite av en jordgubbstok!

Nehe, till sist bjuder jag på två bilder från Toradal.
Ängarna precis bakom ladugården. Där går nu kor och fantastiskt söta kalvar.
Nu blommar alla fruktträd! Sååå fint.
Imorgon blir det rabarberpaj tillsammans med världens bästa grannar. Rabarberna kommer från VillaPernilla för våra är inte tillräckligt stora ännu, men ger man dem en vecka till i bra väder så ska det nog vara dags för dem också:)

1 kommentar:

  1. Va kul det låter med allt pysslande.. vi har tomater i krukor bara! Är allt lite avis på rabarber pajen.

    SvaraRadera